Disklaimer

Semua isi kandungan dalam blog ini adalah picisan pemikiran penulis blog ini kecuali jika dinyatakan bukan. Mohon para pembaca bersedia dengan ubat-ubatan yang sesuai disebelah apabila ingin membaca blog ini. Pihak penulis tidak mahu bertanggungjawab atas segala kesulitan yang pihak pembaca alami. Andainya ada kesilapan yang berlaku, mohon kepada saudara dan saudari untuk menegur. Saudara saudari juga bebas untuk berkongsi isi blog ini sesuka hati saudara saudari. Tetapi, lebih molek rasanya jika saudara dan saudari dapat menitipkan bersama pautan ke blog ini supaya mudah dirujuk. Terima kasih.

Sunday, February 17, 2013

short

بسم الله الرحمن الرحيم

Coretan pendek semata. Sekadar melepaskan apa yang terbuku di jiwa. Sakit. Pedih. Resah. Gelisah. Rasa bercampur-baur. Runsing. Serabut.Saat ini, aku masih di sini. Kejap lagi, masih tidak pasti.

Aku berusaha pada sesuatu yang belum pasti. Namun, usaha pada sesuatu yang pasti ditolak tepi.

Kau menyanyi riang tanpa masalah. Mereka termasuk aku menangis hebat, ada kau kisah?

Kau tertawa bangga dengan langkahmu. Bisik orang perihalmu, ada kau dengari?

Sakit hati. Pedih. Resah tak tentu hala. Gelisah pada masalah diri. Sedih dengan nafas yang semakin menghimpit diri. Gembira atas bahagia orang yang disayangi. Hidup dengan harapan yang menyala tinggi.

Masa yang ada, apa yang kita buat? Kalau tiada masa lagi, nak mengeluh?

Bangun. Bangkit. Berdiri. Berlari.

Kejar sesuatu yang perlu. Tinggal beban menyibuk di belakang.

Tarik tali bersama. Tali ukhuwwah.

Capai hajat bersama.

________________________________

*Maaf, bebelan tak tentu hala. Kacau. Facebook dan Twitter telah dinyahaktifkan. Jiwa sakit menyesakkan dada. Sekadar ingin melepaskannya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...